Langhus menighet har fornyet misjonsavtalen med NMS - Det norske misjonsselskap

Den nye avtalen løper frem til 01.01.2025, og gjelder NMS sitt arbeid på Madagaskar.

Langhus menighet har fornyet misjonsavtalen med NMS - Det norske misjonsselskap

 

Gjennom misjonsutvalget i menigheten ble det arrangert en tur til Madagaskar i 2018, hvor mange fra Langhus reiste sammen, både ungdom og voksne. De opplevde et kontrastfylt land, med et spennende dyreliv, og de fikk mange gode menneskemøter.

En fornyelse av avtalen viderefører menighetens engasjement for Madagaskar og innbyggerne der. Avtalen gjør at vi forplikter oss til 8 ofringer pr. år til prosjektet, samt be for arbeidet, videreformidle informasjon, oppfordre til privat givertjeneste og veve misjon inn i menighetens liv.

Hva gjør NMS på Madagaskar?

NMS samarbeider med Den gassisk-lutherske kirke (FLM). Dette er en av de raskest voksende kirkene i verden.

UTDANNING

  • Teologisk utdanning og bibelskoler som er viktig i en kirke i sterk vekst.
    • Opplæring og kompetanseheving innen ledelse, økonomi og antikorrupsjonsarbeid – som er nødvendig, ikke minst for at kirken skal bli stadig mer selvstendig.
    • Skoler for syns- og hørselshemmede – fordi mindre enn én prosent av syns- og hørselshemmede får en form for utdanning. Det arbeides også med å inkludere disse barna og ungdommene i ordinære skoler.
    • Yrkesopplæring på to landbruksskoler som har fokus på klima og miljø.

USE YOUR TALENTS

Metoden Use Your Talents har blitt et viktig verktøy i kirkens arbeid. I stedet for å definere behov, spør man hvilke ressurser som finnes i menigheten og
blant dens medlemmer. Hvordan kan disse ressursene bli anerkjent, videreutviklet og brukt i samarbeid med, og til beste for, lokalsamfunnet? Det er etablert utviklingskomiteer på alle nivåer i kirkestrukturen. Metoden er etter hvert eksportert til kirker mange steder i verden.

DIAKONALT STORBYARBEID

I byen Antsirabe støtter vi kirkens arbeid blant de aller fattigste gjennom ungdomssenter, alfabetiseringskurs, matutdeling og yrkesopplæring. Mye av innsatsen skjer ved hjelp av frivillige.

LOVASOA

Dette kultur- og kompetansesenteret i Antsirabe er etablert på området til den gamle norske skolen. Navnet Lovasoa betyr den gode arven. Her er det gjestehus, konferansesaler, klasserom, bibliotek, arkiv og musikkstudio. Mange norske utvekslingsstudenter bor på senteret i løpet av et år. Lovasoa er også et senter for lokal kompetanseutvikling og legger til rette for samarbeid mellom institusjoner i Norge og på Madagaskar.

FAKTA OM MADAGASKAR

  • Innbyggertall: Cirka 27 millioner.
  • Religion: 52 % kristne, 41 % tradisjonelle religioner, 7 % muslimer.
  • Styresett: Republikk. Stadig politisk uro.
  • Næringsveier: Cirka 80 % er sysselsatt innen landbruk, skogbruk eller fiskeriindustri. Noe turisme.
  • Levekår: Landet er rikt på naturressurser, men innbyggerne er blant verdens fattigste. En av tre er analfabeter, 65 % av barna går på skole. Halvparten av barn under fem år er underernærte.
    Kilder: www.fn.no med flere.

 

Bli med oss i bønn for Madagaskar

Gode Gud, vi ber deg for NMS og arbeidet vi er en del av sammen med Den gassisk-lutherske kirken på Madagaskar. Vi takker og ber for pengene vi har samlet inn i dag. Vi ber om at enkeltpersoner og menigheter tar i bruk sine talenter til beste for lokalsamfunnet, og at mennesker må få kjenne din kraft, glede og velsignelse. La mennesker på Madagaskar få muligheter og håp! I ditt navn ber vi; la riket ditt komme, på jorden slik som i himmelen. Amen

 

 

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"